Electrische bamboe tandenborstel

Ons verhaal

Een betere wereld begint bij je zelf….

Het gebruik van plastic vormt een steeds grotere bedreiging voor mens en milieu. Hoe kunnen wij ons steentje bijdragen aan het verminderen van dit plastic gebruik was de vraag die wij ons zelf stelden. We ontdekten dat meer dan 90% van alle  tandenborstels van plastic gemaakt zijn. Dus gingen wij op zoek naar een duurzaam alternatief.

Bamboe is biologisch afbreekbaar en groeit heel snel, tot wel 20 cm per dag!.Daarnaast is bamboe een grassoort met een hele hoge hardheid wat het uitermate geschikt maakt als vervanger van plastic.

De ontwikkeling van de Bambrush tandenborstel

Onze eerst stap was het testen of bamboe geschikt is voor een elektrische tandenborstel. Een tandenborstel wordt vaak gebruikt onder de douche dus hebben we getest of Bamboe langdurig volledige waterdicht is. Helaas dit blijkt niet zo te zijn, na verloop van tijd laat bamboe water door een omdat water en electronica niet goed gaat hebben we er op dit moment voor moeten kiezen om de tandenborstel houder van hard plastic te maken met een natuurlijke bamboe kleur. Onze volgende stap was bekijken of de opzetborstel wel gemaakt konden worden van bamboe, dit is ons gelukt. De opzetborstel zijn geheel gemaakt van milieuvriendelijk Bamboe!  De laatste stap was het ontwikkelen van het poetsmechanisme, dit was snel duidelijk namelijk aansluiten bij het meest aanbevolen poetssysteem, namelijk sonisch poetsen. Sonisch poetsen zorgt voor het meest schone resultaat en verwijdert vrijwel al je tandplak.

milieuvriendelijk poetsen

Neem contact op